Här är varför Bitcoin kommer att växa i den „största översynen“ av finans

Utvecklingen av centralbankens digitala valutor (CBDC) har blomstrat de senaste åren, där länder som Kina befinner sig i de avancerade stadierna av dess digitala yuan och Japan, Korea och USA i sin forskningsfas för sina respektive fiatvalutor.

Detta utgör dock en oro för inkluderingen av decentraliserade kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum i det nuvarande finansiella systemet. Nationstater har ännu inte gjort några starka regler för att anta Bitcoin, men vidtar åtgärder för att rulla ut sina egna centraliserade valutor.

Men enligt en näringsidkare kan CBDC vara den „största översynen“ av den globala finansmarknaden, något som man inte har sett sedan den internationella konferensen Bretton Wood 1944 som satte scenen för all ekonomisk och finansiell politik sedan dess.

  • Han säger också att de är bra för Bitcoin.
  • Ökningen av CBDC

Raoul Pal, före detta Goldman Sachs chef för aktieforskning och för närvarande VD för Real Vision, sa i en tweet på söndag att CBDC oundvikligen kommer tillsammans med massiv stimulans och penningpolitik.

Pal noterade att Mark Carney, tidigare guvernör för Bank of England, tidigare krävde en avvisning av det finansiella systemet och „sätta kursen för ett nytt system.“ Denna punkt, noterade Pal, är centrum för diskussionen (vid sidan av digitala valutor) i en konferens om Internationella valutafonden som planeras till måndag.

I själva verket visade en IMF-undersökning på sociala mediejätten Twitter på söndagen att den nuvarande befolkningen satsar på digitala valutor som ett medel för penningöverföring under de närmaste fem åren. Över 80% av alla respondenter väljer digitala pengar före checkar eller kontanter.

Pal lade till fördelarna med digitala valutor i detta avseende:

”De tillåter centralbanker att kringgå bank- och skattesystemet och ge eller ta pengar (skatt eller överföringar) direkt. Det förändrar helt penning- och finanspolitiken för alltid. Centralbanker kommer nu att kunna hantera finanspolitiken utanför statens balansräkningar. ”

Pal uppgav vidare att „den viktigaste delen här utanför ett helt revolutionerande sätt att samla in skatter, ge incitament och översyn av hela systemet är ett implicit avtal på IMF-nivå att centralbanker kan köra obegränsade balansräkningar om de kombinerar krafter.“

Han tillade också att flytten från dollarn mot en korg med valutor (idén som Facebook föreslagit i Vågen, ”leder till att enskilda länder inte straffas via valutor.

Bitcoin grundad för uppåtriktad

Med alla ovanstående punkter i åtanke uppgav Pal att Bitcoin och guld kommer att fungera som en lösning för att kringgå systemet med allt lägre värde. „Det skapar också incitamentsystem för andra nationer att välja ett hårt valutasystem för att locka till sig kapital“, noterade han.

”Just nu är den positiva effekten på Bitcoin och guld extraordinär. Reglering globalt öppnar upp för acceptans. ”

Under tiden sade Pal att „Bitcoin är skydd“ och är redo för spektakulär tillväxt i en osäker tid.

Han avslutade, „Jag är #ansvarigt lång och det verkar mer och mer ansvarsfullt för dagen.“