Bitcoin-stöld kommer sannolikt att öka i magert ekonomi efter COVID: Rapport

Cyberbrottslingar kan dock gynna en annan kryptovaluta under de kommande månaderna.

Cryptovaluta-relaterat bedrägeri och stöld kommer sannolikt att växa i post-COVID-19-världen, enligt en ny rapport från cybersäkerhet och antivirusleverantör Kaspersky Lab

Securelist, Kasperskys forskningsgrupp för cyberhot, publicerade en rapport om cyberhot till finansiella organisationer och prognostiserar vissa specifika typer av finansiella attacker som sannolikt kommer att växa 2021.

Securelist har förutspått att en våg av fattigdom som drivs av COVID-19-pandemin oundvikligen kommer att leda till att „fler människor tillgriper brott inklusive cyberbrott.“ Det kan också betyda en ökning av brott relaterade till Bitcoin ( BTC ).

Enligt Kasperskys forskningsarm är Bitcoin sannolikt den mest attraktiva tillgången för it-brottslighet eftersom den är den mest populära digitala tillgången. Rapporten lyder:

”Vi kan se vissa ekonomier krascha och lokala valutor sjunker, vilket skulle göra Bitcoin-stöld mycket mer attraktiv. Vi kan förvänta oss mer bedrägeri, främst inriktat på BTC, på grund av att denna kryptovaluta är den mest populära. ”

Securelists forskare föreslog också att online-gärningsmän kunde byta till mer integritetsfokuserade digitala tillgångar som Monero ( XMR ). Enligt företaget skulle denna omkoppling ske på grund av den ökande „tekniska kapaciteten för övervakning, deanonymisering och utnyttjande av BTC.“ Securelists rapport lyder:

”Vi kan förvänta oss att cyberbrottslingar byter till kryptovalutor för transitering för offren. Det finns en anledning att tro att de kanske byter till andra sekretessförbättrade valutor, som Monero, för att använda dessa först som en övergångsvaluta och sedan konvertera pengarna till valfri annan valutakurrency inklusive BTC. ”

Som tidigare rapporterats av Cointelegraph, minskade kryptorelaterade brott betydligt 2020, även om vissa kryptosektorer, som decentraliserad ekonomi, har blivit nya hotbeds för kriminell aktivitet. Enligt en rapport från det virtuella privata nätverksföretaget Atlas VPN kommer krypto- och blockchain-relaterade hack sannolikt att fortsätta att minska 2021.